Vera Barczuk

Zie onder.

Bert Voerman

Zie onder.

Hedwig Barczuk

Hedwig (aanmeldcoördinatie)
Als aanmeldcoördinator zorg ik ervoor dat uw eerste contact met PAS zo goed mogelijk verloopt. Mijn doel is dat u zonder onnodige vertraging bij de juiste behandelaar terecht komt en dat u zich gehoord voelt. Ik werk graag met mensen, of ze nu jong of oud zijn, en ik houd ervan naar hen te luisteren.

Naast mijn werkzaamheden bij PAS werk ik als docent Pedagogiek aan Hogeschool Leiden. Ik ben afgestudeerd docent muziek en werk ook als koordirigent. Daarnaast heb ik deelgenomen aan het Youth Initiative Program (YIP), een internationaal studieprogramma in sociaal ondernemerschap, en heb ik een opleiding afgerond aan de Universiteit voor Humanistiek in Ritueelbegeleiding.

 

 

 

Vera Barczuk

 

Sophie Pelt 

 

Vera (GZ-psycholoog)

In mijn werk als psycholoog heb ik de afgelopen jaren werkervaring opgedaan op vele gebieden. Zo heb ik veel gewerkt met volwassenen en adolescenten met uiteenlopende, wat mildere psychische klachten als angst- en stemmingsklachten. Ook heb ik specifiek gewerkt met cliënten met een eetstoornis en was ik actief binnen de longrevalidatie. Daarnaast heb ik me kunnen verdiepen in het uitvoeren van psychologisch onderzoek.

Ik heb de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog afgerond en daarnaast ontwikkel ik me graag steeds verder. Ik ben EMDR-therapeut en momenteel ben ik in opleiding tot EMDR Practitioner Europe.

In mijn werkwijze staan veiligheid, professionaliteit en betrouwbaarheid voorop. Daarnaast vind ik het van groot belang dat je je veilig, vertrouwd en geaccepteerd voelt. Zonder deze waarden kan er geen goede therapie van de grond komen. In mijn communicatie ben ik rustig, open, respectvol en eerlijk. Ook heb ik aandacht voor de dingen die wél goed gaan, deze zijn immers ook van groot belang in het leven.

Mijn behandelingen zijn over het algemeen op basis van Cognitieve Gedragstherapie. Waar mogelijk gebruik ik ook (elementen van) bijvoorbeeld mindfulness, oplossingsgerichte therapie en EMDR.

Binnen mijn praktijk is het mogelijk om specifieke behandeling te krijgen voor lichte tot milde klachten betreffende de doelgroep zwangerschap en geboorte. Zie hiervoor de informatie op mijn website.

 

Sophie (GZ-psycholoog in opleiding)

Sophie is psycholoog in opleiding tot GZ-psycholoog. Na haar studie Klinische Neuropsychologie is zij gaan werken in de ouderenzorg, op zowel een psycho-geriatrische afdeling als een geriatrische revalidatie afdeling. Daarnaast heeft zij enige tijd voor een ambulant ouderenteam gewerkt, waarvoor zij huisbezoeken deed. Naast haar baan als psycholoog in de ouderenzorg is zij gestart met de opleiding tot gezondheidszorgpsycholoog en doet daarvoor momenteel ervaring op in de Basis GGZ. Sophie is in Almere aanwezig op dinsdag. De andere dagen is zij werkzaam in het revalidatiecentrum en heeft zij één dag in de week een opleidingsdag van de GZ-opleiding. 

Bert Voerman 

 

Geerte Kazemier

 

Linde van Geel

Bert (GZ-psycholoog)
Sinds 2006 werk ik met plezier als psycholoog in Almere in de Generalistische Basis GGZ. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een open houding, waarin ik vooral veel vragen stel waardoor je als hulpvrager inzicht in zichzelf kan krijgen. Ik ga er vanuit dat je zelf het beste weet wat goed voor je is. Je wordt als het ware uitgenodigd je eigen antwoorden te vinden. Zo’n gesprek wordt door de meeste mensen als erg prettig ervaren, “eindelijk iemand die niet zegt wat je moet doen of die je advies geeft, maar iemand die gewoon aandachtig luistert en verder doorvraagt. Hiernaast ben ik ook thuis in de cognitieve gedragstherapie en gebruik ik EMDR. Ik ben BIG geregistreerd GZ-psycholoog en eerstelijnspsycholoog NIP. Voordat ik in Almere ben gaan werken, heb ik promotie onderzoek gedaan aan het Helen Dowling Instituut in Bilthoven naar de psychologische en sociale gevolgen van prostaatkanker. 

Geerte (GZ-psycholoog in opleiding)
Na het afronden van mijn studie Klinische Neuropsychologie ben ik gaan werken in de ouderenzorg, waar ik zowel in het verpleeghuis als bij ouderen thuis werkzaam ben. Vanuit de ouderenzorg ben ik me verder aan het ontwikkelen en ben ik momenteel in opleiding tot GZ-psycholoog. Hiervoor doe ik bij PAS ervaring op in de basis GGZ. Ik vind het belangrijk dat binnen de behandeling de persoon centraal staat en dat de behandeling afgestemd is op de wensen en behoeften. Ik ben op woensdag werkzaam bij PAS.
 

Linde (therapeut / coach) 
Al ruim 25 jaar werk ik in een algemeen ziekenhuis en sinds 2007 als endoscopist (uitvoeren van dikke darm onderzoeken) op een maagleverdarm afdeling.

Ik ben gefascineerd door de wisselwerking tussen lichaam en geest. Het gedrag dat hieruit voort komt en zingeving. Dat is de reden dat ik de opleiding tot holistisch therapeut ben gaan volgen. In 2012 studeerde ik af. Daarna ben ik mij gaan specialiseren in hypnotherapie bij prikkelbare darm klachten en in ademwerk.
Als holistisch therapeut ga ik uit van de eenheid tussen lichaam, geest en ziel. De mens als geheel staat centraal en er wordt afgestemd op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en zingeving (spiritueel).
Mijn werkvormen zijn dan ook op deze vier niveaus gericht en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mijn manier van werken is persoonlijk, praktisch en ervaringsgericht.
Binnen de sessies werk ik met verschillende methoden, zoals hypnotherapie, systemisch werk (familieopstellingen), verbeeldings- en lichaamsgerichte oefeningen, ademtherapie, creatieve therapie mindfulness en NLP.

Door mijn registratie bij de LVNT worden de kosten, anders dan de psychologen bij PAS (geheel of gedeeltelijk) vergoed door een groot aantal ziektekostenverzekeraars, vanuit het aanvullende pakket.

 

Janneke Horseling

Janneke (GZ-psycholoog)
Janneke is GZ-psycholoog en EMDR therapeut. Je kunt bij haar terecht met angstklachten en posttraumatische stressklachten (PTSS). Haar werkwijze kenmerkt zich door samenwerking. Bij de start van de behandeling wordt een duidelijk behandelplan gemaakt passend bij jouw eigen doelen. Gedurende de behandeling is er aandacht voor de dingen die goed gaan en het beloop van je herstel. Je sluit de behandeling af als je weer met vertrouwen verder kunt.

De behandelmethoden die Janneke gebruikt zijn cognitieve gedragstherapie en EMDR. Dit zijn wetenschappelijk bewezen effectieve methoden voor de behandeling van angstklachten en PTSS. Je kunt bij haar ook terecht voor behandeling in het Engels.

Meer informatie en contactgegevens vind je op haar website. 

 

Alexandra Valdink

Alexandra (GZ-psycholoog)

Alexandra is GZ-psycholoog, Orthopedagoog en EMDR-therapeut.
Na haar studie pedagogische wetenschappen aan de universiteit in Leiden heeft zij ruime ervaring opgedaan bij diverse zorgverlenende instanties. Zo heeft zij onder andere met jongeren binnen de forensische setting gewerkt. Daarna heeft zij jarenlang als gedragsdeskundige bij een pleegzorg instelling gewerkt. Momenteel combineert zij het werken binnen de verslavingszorg waar ze hoofdbehandelaar is met een eigen praktijk.