036-5247112 info@psyas.nl

Vera Barczuk

Zie onder.

Bert Voerman

Zie onder.

Hedwig Barczuk

 
Hedwig (aanmeldcoördinatie)

Als aanmeldcoördinator zorg ik ervoor dat uw eerste contact met PAS zo goed mogelijk verloopt. Mijn doel is dat u zonder onnodige vertraging bij de juiste behandelaar terecht komt en dat u zich gehoord voelt. Ik werk graag met mensen, of ze nu jong of oud zijn, en ik houd ervan naar hen te luisteren.

Naast mijn werkzaamheden bij PAS werk ik als pedagogisch medewerker in de kinderopvang. Ik ben afgestudeerd docent muziek en koordirigent in opleiding. Daarnaast heb ik deelgenomen aan het Youth Initiative Program (YIP) een internationaal studieprogramma in sociaal ondernemerschap.

Vera Barczuk

Marije Veenstra

Kalinka van Vehmendahl

 

Vera (GZ-psycholoog)

In mijn werk als psycholoog heb ik de afgelopen jaren werkervaring opgedaan op vele gebieden. Zo heb ik veel gewerkt met volwassenen en adolescenten met uiteenlopende, wat mildere psychische klachten als angst- en stemmingsklachten. Ook heb ik specifiek gewerkt met cliënten met een eetstoornis en was ik actief binnen de longrevalidatie. Daarnaast heb ik me kunnen verdiepen in het uitvoeren van psychologisch onderzoek.

Ik heb de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog afgerond en daarnaast ontwikkel ik me graag steeds verder. Ik ben EMDR therapeut en momenteel ben ik in opleiding tot EMDR Practitioner Europe.

In mijn werkwijze staan veiligheid, professionaliteit en betrouwbaarheid voorop. Daarnaast vind ik het van groot belang dat je je veilig, vertrouwd en geaccepteerd voelt. Zonder deze waarden kan er geen goede therapie van de grond komen. In mijn communicatie ben ik rustig, open, respectvol en eerlijk. Ook heb ik aandacht voor de dingen die wél goed gaan, deze zijn immers ook van groot belang in het leven.

Mijn behandelingen zijn over het algemeen op basis van Cognitieve Gedragstherapie. Waar mogelijk gebruik ik ook (elementen van) bijvoorbeeld mindfulness, oplossingsgerichte therapie en EMDR.

Binnen mijn praktijk is het mogelijk om specifieke behandeling te krijgen voor lichte tot milde klachten betreffende de doelgroep zwangerschap en geboorte. Zie hiervoor de informatie op mijn website.

 
Marije (GZ-psycholoog)

Mijn naam is Marije Veenstra en ik ben een gedreven en enthousiaste GZ-psycholoog. Sinds ik moeder ben van 3 kinderen heb ik een sterke affiniteit met de behandeling van psychische klachten rondom een zwangerschap. Een zwangerschap brengt grote veranderingen met zich mee en een bevalling is een ingrijpende gebeurtenis. Het kan zijn dat je erg opziet tegen de bevalling of bang bent voor het verlies van controle over je lichaam. Daarnaast kunnen bijvoorbeeld nare ervaringen rondom een zwangerschap, zoals een miskraam of een spoedkeizersnede ervoor zorgen dat je niet goed in je vel zit. Deze klachten zijn vaak goed te behandelen.

 

De afgelopen jaren heb ik gewerkt in de GGZ en in de ouderenzorg. Ik ben geschoold in de cognitieve gedragstherapie en daarnaast heb ik me verder ontwikkeld in de Acceptance and commitment therapy (ACT) en in EMDR. Mijn ervaring is dat deze therapievormen heel waardevol zijn in de behandeling van angst en trauma.

 

Ik heb een nuchtere insteek en werk graag met een gezonde dosis humor, hoe ingewikkeld de situatie ook is. Of je je nou somber voelt, angstig bent of slecht slaapt; ieder mens is uniek en heeft zijn eigen verhaal. Graag zoek ik samen met jou naar mogelijkheden om weer vooruit te kunnen.

Kalinka (verloskundige/coach)

Als coach met jarenlange ervaring als verloskundige heb ik al veel vrouwen geholpen die nerveus zijn voor de bevalling. Daarnaast ondersteun ik vaak vrouwen die een nare ervaring met een bevallingservaring hebben opgedaan. Ik kan je helpen in het verwerken maar ook vooral om vertrouwen te krijgen en je voor te bereiden op de geboorte en op het moederschap.

Is er sprake van een trauma of zitten de angsten diep dan kunnen we samen met Vera Barczuk, GZ-psycholoog en EMDR-therapeut, onderzoeken wat je nodig hebt om je zelf positief en vol vertrouwen te voelen.

Ben je al onder behandeling bij Psychologenpraktijk Vera Barczuk en vind je het fijn om een keer samen met een verloskundige naar bijvoorbeeld je geboorteplan te kijken dan kun je dit bij Vera aangeven. Ook als je verloskundig ondersteund wil worden in je voorbereiding op de bevalling (eventueel samen met je partner) kun je bij mij terecht.

Bert Voerman

Melanie Broekhof

Linde van Geel

 

Bert (GZ-psycholoog)

Sinds 2006 werk ik met plezier als psycholoog in Almere in de generalistische basis ggz. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een open houding, waarin ik vooral veel vragen stel waardoor je als hulpvrager inzicht in zichzelf kan krijgen. Ik ga er vanuit dat je zelf het beste weet wat goed voor je is. Je wordt als het ware uitgenodigd je eigen antwoorden te vinden. Zo’n gesprek wordt door de meeste mensen als erg prettig ervaren, “eindelijk iemand die niet zegt wat je moet doen of die je advies geeft, maar iemand die gewoon aandachtig luistert en verder doorvraagt. Hiernaast ben ik ook thuis in de cognitieve gedragstherapie en gebruik ik EMDR. Ik ben BIG geregistreerd GZ-psycholoog en eerstelijnspsycholoog NIP. Voordat ik in Almere ben gaan werken, heb ik promotie onderzoek gedaan aan het Helen Dowling Instituut in Bilthoven naar de psychologische en sociale gevolgen van prostaatkanker.

Melanie (psycholoog)

Na het behalen van mijn master Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik uiterst gemotiveerd aan de slag gegaan als psycholoog. Al snel kwam ik erachter dat ik het vak ontzettend uitdagend en leuk vind. Ik vind het erg fijn om mensen verder te helpen in het leven. Mijn manier van werken is holistisch. Ik maak gebruik van een combinatie van verschillende behandeltechnieken. Ik maak voor de cliënten een plan op maat. Daarnaast werk ik graag samen met andere disciplines. Mijn houding is open en ik heb ervaring binnen zowel de basis-ggz als de s-ggz.

Linde (therapeut / coach)

Al ruim 25 jaar werk ik in een algemeen ziekenhuis en sinds 2007 als endoscopist (uitvoeren van dikke darm onderzoeken) op een maagleverdarm afdeling.

Ik ben gefascineerd door de wisselwerking tussen lichaam en geest. Het gedrag dat hieruit voort komt en zingeving. Dat is de reden dat ik de opleiding tot holistisch therapeut ben gaan volgen. In 2012 studeerde ik af. Daarna ben ik mij gaan specialiseren in hypnotherapie bij prikkelbare darm klachten en in ademwerk.
Als holistisch therapeut ga ik uit van de eenheid tussen lichaam, geest en ziel. De mens als geheel staat centraal en er wordt afgestemd op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en zingeving (spiritueel).
Mijn werkvormen zijn dan ook op deze vier niveaus gericht en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mijn manier van werken is persoonlijk, praktisch en ervaringsgericht.
Binnen de sessies werk ik met verschillende methoden, zoals hypnotherapie, systemisch werk (familieopstellingen), verbeeldings- en lichaamsgerichte oefeningen, ademtherapie, creatieve therapie mindfulness en NLP.

Prikkelbare darm syndroom. (PDS)

Op de site van de maagdarmlever stichting staat veel informatie over PDS. Voor behandeling van PDS verwijzen zij onder andere naar hypnotherapie. Ik werk volgens het “darmmanagement programma” dat is ontwikkeld door Proff. Dr. Whorwell en Dhr Mahony (hypnotherapeut) voor mensen met PDS.

Ademhalingsklachten

Verder heb ik mij gespecialiseerd als ademcoach en begeleid ik mensen met een “verstoorde” ademhaling, hyperventilatie en astma.

Vergoeding (vanuit het aanvullende pakket)

Door mijn registratie bij de VNT worden de kosten, anders dan de psychologen bij PSYAS (geheel of gedeeltelijk) vergoed door een groot aantal ziektekostenverzekeraars, vanuit het aanvullende pakket.

Dé Waterman

 

Dé (GZ-psycholoog)

Dé Waterman (64 jaar) is GZ-psycholoog en eerstelijns-psycholoog Hij is ruim18 jaar werkzaam geweest bij het Samenwerkingsverband Psychologen aan de Olstgracht. Hij is opgeleid tot cognitief gedragstherapeut en doet als zodanig behandelingen bij onder meer depressie, en angststoornissen. Daarnaast verricht hij sinds enige jaren ook EMDR-therapie bij post traumatische stress stoornissen (PTSS).

Alexandra Valdink

 

Alexandra (GZ-psycholoog)

Alexandra is GZ-psycholoog, Orthopedagoog en EMDR-therapeut.
Na haar studie pedagogische wetenschappen aan de universiteit in Leiden heeft zij ruime ervaring opgedaan bij diverse zorgverlenende instanties. Zo heeft zij onder andere met jongeren binnen de forensische setting gewerkt. Daarna heeft zij jarenlang als gedragsdeskundige bij een pleegzorg instelling gewerkt. Momenteel combineert zij het werken binnen de verslavingszorg waar ze hoofdbehandelaar is met een eigen praktijk.