036 - 5247112 info@psyas.nl

Vera Barczuk

In mijn werk als psycholoog heb ik de afgelopen jaren werkervaring opgedaan op vele gebieden. Zo heb ik veel gewerkt met volwassenen en adolescenten met uiteenlopende, wat mildere psychische klachten als angst- en stemmingsklachten. Ook heb ik specifiek gewerkt met cliënten met een eetstoornis en was ik actief binnen de longrevalidatie. Daarnaast heb ik me kunnen verdiepen in het uitvoeren van psychologisch onderzoek.

Ik heb de postdoctorale opleiding tot GZ-psycholoog afgerond en daarnaast ontwikkel ik me graag steeds verder. Ik ben EMDR therapeut en momenteel ben ik in opleiding tot EMDR Practitioner Europe.

In mijn werkwijze staan veiligheid, professionaliteit en betrouwbaarheid voorop. Daarnaast vind ik het van groot belang dat je je veilig, vertrouwd en geaccepteerd voelt. Zonder deze waarden kan er geen goede therapie van de grond komen. In mijn communicatie ben ik rustig, open, respectvol en eerlijk. Ook heb ik aandacht voor de dingen die wél goed gaan, deze zijn immers ook van groot belang in het leven.

Mijn behandelingen zijn over het algemeen op basis van Cognitieve Gedragstherapie. Waar mogelijk gebruik ik ook (elementen van) bijvoorbeeld mindfulness, oplossingsgerichte therapie en EMDR.

Binnen mijn praktijk is het mogelijk om specifieke behandeling te krijgen voor lichte tot milde klachten betreffende de doelgroep zwangerschap en geboorte. Zie hiervoor de informatie op mijn website.  

Kalinka Van Vehmendahl

Als coach met jarenlange ervaring als verloskundige heb ik al veel vrouwen geholpen die nerveus zijn voor de bevalling. Daarnaast ondersteun ik vaak vrouwen die een nare ervaring met een bevallingservaring hebben opgedaan. Ik kan je helpen in het verwerken maar ook vooral om vertrouwen te krijgen en je voor te bereiden op de geboorte en op het moederschap.

Is er sprake van een trauma of zitten de angsten diep dan kunnen we samen met Vera Barczuk, GZ-psycholoog en EMDR-therapeut, onderzoeken wat je nodig hebt om je zelf positief en vol vertrouwen te voelen.

Ben je al onder behandeling bij Psychologenpraktijk Vera Barczuk en vind je het fijn om een keer samen met een verloskundige naar bijvoorbeeld je geboorteplan te kijken dan kun je dit bij Vera aangeven. Ook als je verloskundig ondersteund wil worden in je voorbereiding op de bevalling (eventueel samen met je partner) kun je bij mij terecht.

Dé Waterman

Dé Waterman (64 jaar) is GZ-psycholoog en eerstelijns-psycholoog Hij is ruim18 jaar werkzaam geweest bij het Samenwerkingsverband Psychologen aan de Olstgracht. Hij is opgeleid tot cognitief gedragstherapeut en doet als zodanig behandelingen bij onder meer depressie, en angststoornissen. Daarnaast verricht hij sinds enige jaren ook EMDR-therapie bij post traumatische stress stoornissen (PTSS).

Waterman is sinds 2017 aangesloten bij Cenzo. Dit is een organisatie die de administratie en de contracten met de zorgverzekeraars regelt alsook het beheer van de vragenlijsten.

Bert Voerman

Sinds 2006 werk ik met plezier als psycholoog in Almere in de generalistische basis ggz. Mijn werkwijze kenmerkt zich door een open houding, waarin ik vooral veel vragen stel waardoor je als hulpvrager inzicht in zichzelf kan krijgen. Ik ga er vanuit dat je zelf het beste weet wat goed voor je is. Je wordt als het ware uitgenodigd je eigen antwoorden te vinden. Zo’n gesprek wordt door de meeste mensen als erg prettig ervaren, “eindelijk iemand die niet zegt wat je moet doen of die je advies geeft, maar iemand die gewoon aandachtig luistert en verder doorvraagt. Hiernaast ben ik ook thuis in de cognitieve gedragstherapie en gebruik ik EMDR. Ik ben BIG geregistreerd GZ-psycholoog en eerstelijnspsycholoog NIP. Voordat ik in Almere ben gaan werken, heb ik promotie onderzoek gedaan aan het Helen Dowling Instituut in Bilthoven naar de psychologische en sociale gevolgen van prostaatkanker.

Melanie Broekhof

Na het behalen van mijn master Klinische Psychologie aan de Universiteit van Amsterdam ben ik uiterst gemotiveerd aan de slag gegaan als psycholoog. Al snel kwam ik erachter dat ik het vak ontzettend uitdagend en leuk vind. Ik vind het erg fijn om mensen verder te helpen in het leven. Mijn manier van werken is holistisch. Ik maak gebruik van een combinatie van verschillende behandeltechnieken. Ik maak voor de cliënten een plan op maat. Daarnaast werk ik graag samen met andere disciplines. Mijn houding is open en ik heb ervaring met een binnen zowel de de basis-ggz als de s-ggz.

Linde van Geel (therapeut / coach)

Al ruim 25 jaar werk ik in een algemeen ziekenhuis en sinds 2007 als endoscopist (uitvoeren van dikke darm onderzoeken) op een maagleverdarm afdeling.

Ik ben gefascineerd door de wisselwerking tussen lichaam en geest. Het gedrag dat hieruit voort komt en zingeving. Dat is de reden dat ik de opleiding tot holistisch therapeut ben gaan volgen. In 2012 studeerde ik af. Daarna ben ik mij gaan specialiseren in hypnotherapie bij prikkelbare darm klachten en in ademwerk.
Als holistisch therapeut ga ik uit van de eenheid tussen lichaam, geest en ziel. De mens als geheel staat centraal en er wordt afgestemd op alle niveaus: fysiek, emotioneel, mentaal en zingeving (spiritueel).
Mijn werkvormen zijn dan ook op deze vier niveaus gericht en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden.

Mijn manier van werken is persoonlijk, praktisch en ervaringsgericht.
Binnen de sessies werk ik met verschillende methoden, zoals hypnotherapie, systemisch werk (familieopstellingen), verbeeldings-, lichaamsgerichte oefeningen, ademtherapie, creatieve therapie mindfulness en NLP.

Prikkelbare darm syndroom. (PDS)

Op de site van de maagdarmlever stichting staat veel informatie over PDS. Voor behandeling van PDS verwijzen zij onder andere naar hypnotherapie. Ik werk volgens het “darmmanagement programma” dat is ontwikkeld door Proff. Dr. Whorwell en Dhr Mahony (hypnotherapeut) voor mensen met PDS.

Ademhalingsklachten

Verder heb ik mij gespecialiseerd als ademcoach en begeleid ik mensen met een “verstoorde” ademhaling, hyperventilatie en astma.

Vergoeding (vanuit het aanvullende pakket)

Door mijn registratie bij de VNT worden de kosten, anders dan de psychologen bij PSYAS (geheel of gedeeltelijk) vergoed door een groot aantal ziektekostenverzekeraars, vanuit het aanvullende pakket.

Alexandra Valdink

Alexandra is GZ-psycholoog, Orthopedagoog en EMDR-therapeut.
Na haar studie pedagogische wetenschappen aan de universiteit in Leiden heeft zij ruime ervaring opgedaan bij diverse zorgverlenende instanties. Zo heeft zij onder andere met jongeren binnen de forensische setting gewerkt. Daarna heeft zij jarenlang als gedragsdeskundige bij een pleegzorg instelling gewerkt. Momenteel combineert zij het werken binnen de verslavingszorg waar ze hoofdbehandelaar is en een eigen praktijk.